Όλα τα όπλα για σφριγηλό λαιμό και λείο ντεκολτέ

Ο λαιμός σου δεν έχει μόνο το νόμο της βαρύτητας για εχθρό. Ο χρόνος που επιδρά σε αυτόν όπως και σε όλο το δέρμα, είναι μόνο ένας παράγοντας γήρανσης. Η έκθεση στον ήλιο επίσης επιταχύνει τη χαλάρωση και την εμφάνιση κηλίδων στο ντεκολτέ. Τα τελευταία χρόνια σε όλα τα παραπάνω προστίθενται και οι αφύσικες για το λαιμό καθοδικές κινήσεις που υιοθετούμε, ώστε να δούμε τα μηνύματα στο κινητό, να χαζέψουμε φωτογραφίες στο Instagram. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ακόμη και νέοι άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν ψεγάδια στο λαιμό τους. Ποια είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση για όλα αυτά;

1.Home skincare για λαιμό & ντεκολτέ

Σου προτείνουμε το εξής ιατρικό πρωτόκολλο περιποίησης που μπορείς να ακολουθήσεις στο σπίτι. Προσφέρει ενυδάτωση, σύσφιγξη, αποχρωματισμό σε σκούρες κηλίδες και πανάδες στην περιοχή λαιμού και ντεκολτέ, μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων τοπικά: Εφάρμοσε σε καθαρό δέρμα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ τη συσκευή Genosys face roller που φέρει μικροβελόνες, αφού πρώτα την έχεις αποστειρώσει. Ιδανικά, πριν από τη χρήση του face roller καλό είναι να απλώσεις με ένα cotton pad Micellar water. Μετά τη χρήση του face roller εφάρμοσε την κρέμα Genosys ND Cell cream και κάνε ήπιο μασάζ. Ολοκλήρωσε την θεραπεία σου με τη χρήση TT Neck Lifting Mask και TT Decolte Hydra mask. Άφησε τα δραστικά συστατικά των μασκών να δράσουν για 15'-20'.

2. Σύσφιγξη στο ιατρείο

Η πιο σύγχρονη τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων ονομάζεται Morpheus8, είναι μία από τις πιο hot τάσεις στην Αμερική και στο ιατρείο την εφαρμόζουμε με τοπική αναισθητική κρέμα. Στη συνέχεια, η θερμότητα του Morpheus8 διεισδύει σε ρυθμιζόμενο βάθος έως και 4 mm και αποδίδει ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων στο δέρμα προκειμένου να εξαναγκάσει τα κύτταρα σε άμεση παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Συνιστώνται 3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 1 μήνα.
Μια άλλη μέθοδος είναι το Fractora Firm, μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία που επίσης λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες σε πιο ήπια χαλάρωση. Συνιστώνται 6-7 συνεδρίες, 1 ανά 10 μέρες.  Δες το βίντεο πατώντας κλικ εδώ

3. Σύσφιγξη & λιπόλυση

Το διπλοσάγονο (ή προγούλι) απασχολεί ακόμα και νέους ανθρώπους. Πώς εξαλείφεται; Η κρυολιπόλυση 3D είναι μια εντελώς ανώδυνη μέθοδος που καταστρέφει το περιττό λίπος στο διπλοσάγονο με τη βοήθεια του ψύχους. Η έκθεση σε χαμηλή θερμοκρασία καταστρέφει τα λιποκύτταρα αφήνοντας το λαιμό νεανικό, ενώ σύμφωνα με μελέτες των πλαστικών χειρουργών Δρ Βίλλυς Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελου Κεραμίδα που έχουν κάνει εφαρμογές σε πάνω από 3.200 περιστατικά (δες αποτελέσματα) και πρόσφατα δημοσίευσαν μελέτη στο πιο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό πλαστικής χειρουργικής, με την κρυολιπόλυση 3D παρατηρείται και σύσφιγξη. Κάνε κλικ εδώ για να δεις το βίντεο

Σε περίπτωση που υπάρχει περιττό λίπος συνδυαστικά με μεγαλύτερου βαθμού χαλάρωση σε αυτό το σημείο, μπορούμε να επέμβουμε ακολουθώντας την ελάχιστα επεμβατική τεχνική Accutite. Οι πλαστικοί χειρουργοί του κέντρου Kosmesis κάνουν πολύ μικρές τομές ώστε να αφαιρέσουν περιττό λίπος και δέρμα, σε περίπτωση που υπάρχει και χαλάρωση. Η συγκεκριμένη μέθοδος λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες και βασίζεται στη θεωρία ότι χάρη στη θερμική σύσφιγξη της επιδερμίδας μέσω αυτών, έχουμε παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, επομένως μετά την αφαίρεση λίπους το δέρμα είναι σφριγηλό και νεανικό.

4. Το λίφτινγκ λαιμού

Η χειρουργική επέμβαση είναι πάντα η πιο δραστική λύση που προσφέρει μακροχρόνιο αποτέλεσμα και γίνεται σε κλινική. Ο βαθμός χαλάρωσης, ρυτίδωσης και αλλοίωσης του περιγράμματος του προσώπου είναι συνήθως οι παράγοντες που καθορίζουν το αν κάποιος είναι υποψήφιος-α για λίφτινγκ λαιμού. Τα σημάδια αυτά γίνονται ορατά μετά την ηλικία των 40. To necklift μπορεί να συνδυαστεί με facelifting αν υπάρχουν οι ενδείξεις. Ο χρόνος της επέμβασης εξαρτάται από την τεχνική που θα ακολουθήσει ο πλαστικός χειρουργός. Οι τομές είναι αόρατες μετά την επέμβαση, δηλαδή γίνονται σε τέτοια σημεία (π.χ. πίσω από το αυτί, στα όρια της φαβορίτας κ.ά) που μετά δεν είναι εμφανείς. Το αποτέλεσμα διαρκεί 7-10 χρόνια, ανάλογα βέβαια με τον τρόπο ζωής που ακολουθείς κι εσύ (π.χ. αντιηλιακή προστασία, υγιεινή διατροφή, αποχή από κάπνισμα, ύπνος, καλλυντική φροντίδα κ.ά.).

Αν για δικούς σου λόγους δεν θέλεις να υποβληθείς σε χειρουργική επέμβαση, ίσως είσαι υποψήφιος-α για ανόρθωση λαιμού με νήματα πολυγαλακτικού οξέος. Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική, δεν κάνουμε τομές και δεν αφαιρούμε δέρμα. Δεν χρησιμοποιούμε νυστέρι. Η επέμβαση διαρκεί 30-60' και γίνεται με τοπική αναισθησία. (Δες αποτελέσματα εδώ)

Οι μέθοδοι Κρυολιπόλυση 3D, Morpheus8, Fractora, Accutite εφαρμόζονται κατ' αποκλειστικότητα στο κέντρο Kosmesis. Για οποιαδήποτε απορία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο τηλ.: 210 6810490.