Οι top τάσεις της αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής για το 2022

Η προοπτική του νέου χρόνου που διανύουμε μας προκαλεί, πάντα, να προβλέψουμε ποιες θα είναι οι τάσεις και οι αλλαγές που θα φέρει η πραγματικότητα σε όλα τα πεδία. Σχετικά με τις κορυφαίες τάσεις της αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής για το 2022, οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis, Δρ. Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ. Ευάγγελος Κεραμίδας μας αποκαλύπτουν τις προβλέψεις τους για τις επεμβάσεις εκείνες που θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από γυναίκες και άνδρες.

Και οι δύο προβλέπουν μία γενικότερη αύξηση των επεμβάσεων αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής και την παρούσα χρονιά, ακολουθώντας την ανοδική πορεία της τελευταίας διετίας –παρόλη την πανδημία– καθώς, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που μας έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2021, οι Αμερικανοί ξόδεψαν περισσότερα από 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια για επεμβάσεις αισθητικής & πλαστικής χειρουργικής, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ
τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν κατά το 2020.

Αυξητική στήθους, με νέες εξελιγμένες τεχνικές
O Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας, Πλαστικός Χειρουργός – MD, FEBOPRAS πιστεύει ότι η αυξητική στήθους θα εξακολουθήσει
να είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής, με τις ενδιαφερόμενες να αναζητούν τις νεότερες, εξελιγμένες, ελάχιστα επεμβατικές και ανώδυνες τεχνικές.
Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες, που ενθαρρυμένοι από τις νεότερες τεχνικές, εγκαταλείπουν την παραδοσιακή διστακτικότητα
και αποφασίσουν να διορθώσουν περιπτώσεις Γυναικομαστίας.
Προσθέτει ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε άνοδο στην αφαίρεση εμφυτευμάτων στήθους παλαιού τύπου, με ζήτηση
σε πιο φυσικό αποτέλεσμα, που, παράλληλα, επιφορτίζει με λιγότερη πίεση το μυοσκελετικό σύστημα και δίνει
μεγαλύτερη ευελιξία στην κίνηση και την άσκηση.

Το καλλίγραμμο σώμα γίνεται ένα όνειρο απόλυτα εφικτό
Ο Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η αυξανόμενη δημοτικότητα των μη επεμβατικών μεθόδων λιπογλυπτικής, που αναδιαμορφώνουν θεαματικά το περίγραμμα του σώματος, όπως η νέα μοναδική πατενταρισμένη 3D τεχνολογία κρυολιπόλυσης (360° Surrounding Cooling Technology) ή η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική τεχνική λιποαναρρόφησης BodyTite (που χρησιμοποιεί την υψηλή τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων RFAL™ - Radio Frequency Assisted LipoTightening), εφαρμόζονται στο Kosmesis, και προσφέρουν θεαματική μείωση του λίπους, με ταυτόχρονη σμίλευση, μυϊκή τόνωση
και σύσφιξη του δέρματος και των μαλακών ιστών.

Οι selfies θα είναι ο πιο αυστηρός καθρέφτης μας
«Η αποτύπωση του προσώπου μας είναι συχνότερη από ποτέ», επισημαίνει η Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου – MD, FEBOPRAS,
εξηγώντας ότι τόσο η συνήθεια των selfies που ανεβάζουν οι χρήστες των ψηφιακών μέσων, όσο και οι συναντήσεις μέσω zoom,
που δεν κολακεύουν το πρόσωπο (λόγω και του ερασιτεχνικού φωτισμού), αλλά και η εξοικείωση με την ψηφιακή βελτιστοποίηση της εικόνας μας (με τη συνεχή χρήση φίλτρων) -το φαινόμενο του Snapchat Dysmorphia, όπως είναι γνωστό - προκαλούν απογοήτευση και αίσθημα κατωτερότητας και έντονης ανασφάλειας σε κάποιο ποσοστό των χρηστών των ψηφιακών μέσων (με την πλειονότητα να είναι γυναίκες) που σπεύδει στον πλαστικό χειρουργό, συχνά, με μη ρεαλιστικές προσδοκίες.
«Αυτό σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελιγμένες αποτελεσματικές μη επεμβατικές τεχνικές που εφαρμόζουμε, αυξάνουν συνεχώς τη ζήτηση ελάχιστα επεμβατικών πράξεων αισθητικής χειρουργικής, για βλεφαροπλαστική, ενέσιμη ρινοπλαστική και σμίλευση του περιγράμματος του προσώπου, με θεαματικά αποτελέσματα με διάρκεια, συγκρίσιμα ακόμη και με το facelift. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η αυξανόμενη τάση καθώς και οι νεότερης ηλικίας ασθενείς που ζητούν τη φροντίδα μας θα είναι πραγματικότητα και το 2022».

Οι θαυματουργές ραδιοσυχνότητες για πρόσωπο και σώμα
«Μία από τις πιο hot τάσεις στην Αμερική, που κατά αποκλειστικότητα εφαρμόζουμε στο Kosmesis είναι το Morpheus8, η επαναστατική τεχνολογία που μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RF) γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των αποτελεσμάτων του Fractional Laser και των χειρουργικών επεμβάσεων, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου στις υποκείμενες στιβάδες του δέρματος», εξηγεί η Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου. Στοχεύοντας στα βαθύτερα στρώματα του, οι ιστοί του προσώπου και του σώματος μπορούν να αναδιαμορφωθούν και να αποκαλύψουν μια πιο λαμπερή και νεανική όψη της επιδερμίδας. Είναι κατάλληλο για σύσφιξη, διόρθωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, βελτίωση ουλών (πχ ακμής, ραγάδες, χειρουργικές ουλές) ακόμα και για ήπια ενεργό ακμή.

Φυσική έμφαση στα χείλη
Η Δρ Ροδοπούλου προβλέπει, επίσης, ότι θα δούμε περισσότερη ζήτηση σε τεχνικές που δίνουν έμφαση στα χείλη,
αλλά πιστεύει ότι η τάση θα είναι πιο φυσική από ό,τι έχουμε δει να προβάλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια.
«Τα ιδανικά χείλη δεν είναι τα αφύσικα φουσκωμένα, για αυτό και στο Kosmesis, έχουμε αναπτύξει μία προσωπική
τεχνική αυξητικής χειλιών, τη Step by step Φ technique, που στοχεύει στη δημιουργία της σωστής αναλογίας
των χειλιών, με τη χρήση υαλουρονικού οξέος».
Για την καλλυντική βελτίωση του φυσικού όγκου και χρώματος των χειλιών, για ρόδινα και χυμώδη χείλη, σε λίγα λεπτά
και για 2-3 ώρες, η Δρ Ροδοπούλου έχει δημιουργήσει το μαγικό Perfection Lip Plumper Signature Treatment
with Vitamin B3 & Peppermint Oil
. Ένα πρωτοποριακό lip plumper, άμεσης τελειοποίησης χειλιών, με glossy υφή,
για αύξηση του όγκου τους έως και 30% και φυσική τόνωση του ερυθρού χρωματισμού τους.

Η πρόληψη καλύτερη της θεραπείας
Ο πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis συμφωνούν ότι όλο και περισσότεροι ασθενείς αναζητούν τρόπους να διατηρήσουν
τη νεανικότητα της εμφάνισής τους και να καθυστερήσουν τη διαδικασία γήρανσης του προσώπου.
Σε νεότερη ηλικία πλέον (γύρω στα 35-45, δηλαδή τουλάχιστον μια δεκαετία νωρίτερα από τους γονείς τους) οι ενδιαφερόμενοι
αρχίζουν να κάνουν θεραπείες Botox και fillers, ενώ έχουν μηδενική ανοχή στη χαλάρωση. Με τη βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών και την έλευση των νέων τεχνολογιών, αυτή η τάση αναμένεται να αυξάνεται συνεχώς.

Αναμενόμενη η ζήτηση συνδυαστικών επεμβάσεων
Οι πλαστικοί χειρουργοί του Κέντρου Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής Kosmesis προβλέπουν, επίσης, αύξηση των συνδυαστικών ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών, καθώς οι ανώδυνες διαδικασίες, η εκμηδένιση του χρόνου ανάρρωσης, ελαχιστοποίηση της ανάγκης αναισθησίας, δίνουν τη δυνατότητα (όταν χρειάζεται) να κάνουν οι ασθενείς περισσότερες από μία χειρουργικές επεμβάσεις ταυτόχρονα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του έμπειρου και εξειδικευμένου χειρουργού.

Οι τάσεις της … πανδημίας
Όπως σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής, έτσι και ο τομέας της Αισθητικής & Πλαστικής Χειρουργικής επηρεάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τα νέα αυστηροποιημένα πρωτόκολλα υγιεινής και προστασίας να αποτελούν προϋπόθεση τόσο για τους παρόχους όσο και για τους ασθενείς, και την ασφάλεια να έχει γίνει περισσότερο από ποτέ συνείδηση όλων. «Είναι, ίσως, το μόνο θετικό που αφήνει πίσω της η πανδημία και θα γίνει τρόπος ζωής στο εξής προς όφελος όλων», επισημαίνει η Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου.
«Η ασφάλεια επιβάλει, πλέον, την πιο προσεκτική αναζήτηση πιστοποιημένου και εξειδικευμένου χειρουργού, που τηρεί πιστά τις οδηγίες ασφάλειας και παρέχει τις υπηρεσίες του στον ασθενή σε ένα κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρικό χώρο», τονίζει ο Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας.

Μία ακόμα τάση που «επέβαλε» η πανδημία αλλά αναπτύχθηκε χάρη και στην εξέλιξη της τεχνολογίας, είναι η διενέργεια των περισσότερων χειρουργικών πράξεων εκτός νοσοκομείου – στον ασφαλή και προστατευμένο χώρο ενός ιατρείου. «Οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές κάνουν δυνατότητα αυτή την επιλογή και μπορούμε προσφέρουμε στους ασθενείς μας στην άνεση, την ασφάλεια και το φιλικό χώρο του άρτια εξοπλισμένου ιατρείου τα εξαιρετικά αποτελέσματα των εξελιγμένων πράξεων αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής με απαράμιλλη ευκολία», λένε χαρακτηριστικά οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis. «Αυτή είναι μία τάση που σίγουρα θα αυξάνεται τα επόμενα χρόνια».

Μιλήστε με τους εξειδικευμένους συνεργάτες του Kosmesis
και κλείστε σήμερα το
ραντεβού σας.