Οι κορυφαίες αισθητικές τάσεις που αναμένουμε την άνοδό τους μέσα στο 2020

Πολλά μπορούν να αλλάξουν σε μια δεκαετία... Συμφωνείτε;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών (ASPS), οι επεμβάσεις βραχιονοπλαστικής και σύσφιξης των βραχιόνων αυξήθηκαν κατά 5,030% από το 2010. Επιπλέον τα στοιχεία της ASPS δείχνουν ότι η παραδοσιακή βοτουλινική νευροτοξίνη- το botox-έχει καταταχθεί στην πρώτη θέση, στον κατάλογο των ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών που εκτελούνται από το 2005.

Ωστόσο τα στατιστικά δεν είναι ίδια σε όλες τις θεραπείες, καθώς πολλές συνεχίζουν να δίνουν το δικό τους «αγώνα».

Μπορεί λοιπόν να προβλέψει κανείς τι θα παραμείνει ίδιο και για ποιες αλλαγές πρέπει να προετοιμαστούμε;

Κορυφαίοι πλαστικοί χειρουργοί αναφέρουν τα trends, τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο χώρο της αισθητικής το 2020. Συνεχίστε την ανάγνωση και ανακαλύψτε τες!

Necktite – Facetite – Accutite σύσφιξη προσώπου - λαιμού

Αυτή η ήπια χαλάρωση στο λαιμό, το πηγούνι αλλά και σε ολόκληρο το περίγραμμα του προσώπου είναι κάτι που απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο για το 2020 αναμένεται να μπει μια άνω τελεία, σε αυτή τη χαλάρωση που πολλές φορές μπορεί να αποτελεί τη βασική αιτία που δεν αισθανόμαστε καλά όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Και καθώς τα χρόνια περνούν η χαλάρωση αυτή, γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτή. Με τις ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες του Necktite και Facetite, ανάλογα με το ποσοστό χαλάρωσης, όταν συνδυαστούν σωστά αυτές οι δυο τεχνικές επιτυγχάνουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι μια θεραπεία που προσφέρουμε τα τελευταία χρόνια στο κέντρο αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής KOSMESIS και έχουμε δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της σε ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο επιστημονικό περιοδικό, το Plastic and Reconstructive Surgery Journal Global Open. Με τη χρήση πολύ μικρών τομών, εισάγεται μια ειδική κεφαλή που αποδίδει ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων και χρησιμοποιείται ώστε να αφαιρεθεί λίπος από τη "δύσκολη" περιοχή του λαιμού, καθώς και από διάφορα σημεία του προσώπου. Μια από τις μοναδικές ιδιότητες αυτής της τεχνολογίας είναι ότι σε αντίθεση με τις παραδοσιακές κάνουλες λιποαναρρόφησης, που εξαιτίας της αιφνίδιας μείωσης του λιπώδους ιστού συνοδεύονται από τον κίνδυνο της επιπλέον χαλάρωσης του δέρματος, προσφέρει σύσφιξη βελτιώνοντας σημαντικά το περίγραμμα του λαιμού και του προσώπου.

Και αν θέλουμε να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά, προτείνουμε το Accutite, τη θεραπεία σύσφιξης προσώπου και λαιμού που αναμένεται να έχει τεράστια ζήτηση, μέσα στη χρονιά. Με την τεχνική αυτή στοχεύονται ακόμα μικρότερες περιοχές, όπως τα jowls (χαλάρωση του δέρματος του περιγράμματος πλησίον του στόματος), το διπλοσάγονο και ακόμη και τα βλέφαρα. Είναι μια θεραπεία που ήδη προσφέρουμε κατά αποκλειστικότητα στην KOSMESIS και που μπορεί να καθυστερήσει την ανάγκη facelift και necklift.

Επιστροφή στη φυσική ομορφιά 
MICRODOSE BOTOX

Είναι το μεγαλύτερο trend της τελευταίας πενταετίας. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες αναζητούν τη φυσική ομορφιά ωστόσο, δεν επιθυμούν να βλέπουν τα χαρακτηριστικά τους να αλλάζουν καθώς τα χρόνια περνούν. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να επενδύσουν σε διάφορες θεραπείες, που το αποτέλεσμα που προσφέρουν θα είναι διακριτικό και όσο γίνεται πιο κοντά στη φυσική τους όψη. Γι αυτό το λόγο, αυτή η μέθοδος εφαρμογής του botox ήδη εδώ και 5 χρόνια έχει γνωρίσει σπουδαία άνοδο και αναμένεται να γίνει μεγαλύτερη, από το 2020 και μετά. Φυσικά την εφαρμόζουμε από πολύ καιρό στην KOSMESIS μιας και τα φυσικά αποτελέσματα είναι η μόνιμη επιδίωξη μας!
Με το microdose botox (η΄mesobotox) ουσιαστικά γίνεται χρήση διαφορετικών αραιώσεων του φαρμάκου και έγχυσης του σε διαφορετικά επίπεδα ώστε η δράση του να είναι πιο εκλεκτική ανάλογα με το μυ που θέλουμε να χαλαρώσουμε ( μεγαλύτερος – μικρότερος , επιφανειακός ή εν τω βάθει κλπ). Αντίστοιχα, κανονίζουμε και τις επιθυμητές αραιώσεις για μεγαλύτερη ή μικρότερη συγκέντρωση του προϊόντος ανάλογα με την περιοχή που εφαρμόζεται και το πρόβλημα που υπάρχει. Η ανανέωση που επιτυγχάνεται στο πρόσωπο και στο λαιμό με το Microdose botox είναι διακριτική και πολύ φυσική μιας και διατηρείται η εκφραστικότητα και αποφεύγονται τα υπερβολικά αποτελέσματα.

Σχεδόν όλες οι διαδικασίες θα γίνονται χωρίς να κοιμάται ο ασθενής ή με μέθη

Με τη βοήθεια της αναισθητικής κρέμας που χρησιμοποιούμε στο KOSMESIS και φτιάχνεται με ειδική αποκλειστική συνταγή που περιλαμβάνει 3 αναισθητικές ουσίες (και με ή χωρίς ελαφριά καταστολή από το Xanax), σχεδόν οποιαδήποτε αισθητική διαδικασία θα πραγματοποιείται με τον ασθενή ξύπνιο. Στο κέντρο αισθητικής και χειρουργικής πλαστικής, KOSMESIS, θεραπείες όπως το νήματα, άνω Βλεφαροπλαστική, RF σύσφιξη πχ accutite, και φυσικά η 3D-κρυολιπόλυση καθώς και όλα τα ενέσιμα γίνονται με τον ασθενή ξύπνιο!

Οι θεραπείες διόρθωσης περιγράμματος θα εκτοξευτούν

Το 2019 προέκυψε μια τεράστια άνοδος στις θεραπείες που αφορούν το σαγόνι και το 2020 αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Καθώς μπαίνουμε στη νέα δεκαετία αυτές είναι από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για την ενίσχυση του προφίλ του προσώπου και περιλαμβάνουν ενέσιμα προϊόντα όπως το υαλουρονικό οξύ, τα νήματα και τις ειδικές ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούμε στο κέντρο αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής KOSMESIS για να συσφίξουν και να ανορθώσουν το περίγραμμα και το λαιμό.

Οι "signature" θεραπείες συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς και τα "signature" προϊόντα

Η Dr. Ροδοπούλου αναφέρει ότι η τάση των "signature" θεραπειών - ένας εξειδικευμένος συνδυασμός ενέσιμων νευρομετατρεπτικών παραγόντων και συσκευών, που σχεδιάστηκαν από άρτια καταρτισμένους και έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους-θα συνεχίσει να αποτελεί το επίκεντρο του 2020.
Το ίδιο ισχύει και για τα εξατομικευμένα δερμοκαλλυντικά που καλύπτουν τις ξεχωριστές ανάγκες της κάθε γυναίκας, του κάθε ασθενούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα προϊόντα Universkin και ο εξατομικευμένος ορός που προσφέρουμε κατ'αποκλειστικότητα στην KOSMESIS και μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα στο νέο e-shop, με ένα click εδώ.