Νέα τεχνική στην κοιλιοπλαστική – Τhe Champagne Groove – Greek Line Technique

Η νέα τεχνική παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής IMCAS 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Τί είναι η Champagne Groove - Greek Line τεχνική;

Είναι μία καινούρια τεχνική στην κοιλιοπλαστική που εφαρμόζεται από τον κύριο Κεραμίδα. Champagne groove ονομάζουμε την κάθετη γραμμή που σχηματίζεται στην κοιλιά ανάμεσα στους ορθούς κοιλιακούς - Ορθοί κοιλιακοί είναι οι κάθετοι μύες στην κοιλιά.

noPainNoDrain

 

Σκοπός της τεχνικής αυτής δεν είναι απλώς μία επίπεδη κοιλιά, αλλά μία κοιλιά που να έχει όλα τα ανατομικά χαρακτηριστικά που δίνουν στην κοιλιακή χώρα την νεανική της εμφάνιση, όπως η μέση γραμμή να είναι ευδιάκριτη (Champagne Groove/Greek Line Technique) καθώς και η πλάγια γραμμή και η καμπυλότητα της μέσης που δίνει ασύλληπτη κομψότητα.

 

Πως γεννήθηκε η Champagne Groove - Greek Line τεχνική;

Όλες οι καινούριες τεχνικές ξεκινούν σαν ένα διανοητικό ερέθισμα-παιχνίδι και καταλήγουν να βρίσκουν εφαρμογή σε χειροπιαστές και αναπαραγώγιμες τεχνικές.

Πίσω απ' αυτήν την διανοητική διάθεση υπάρχει η αγάπη για τους ασθενείς μας καθώς και μια συνεχής αναζήτηση για αυτοβελτίωση και τελειότητα.

Ας δούμε πρώτα το διανοητικό ταξίδι και μετά το χειρουργικό.

 

Ελλάδα, Κυκλάδες - 3.000-6.000 χρόνια πριν:

Τα κυκλαδίτικα εδώλια κατασκευάστηκαν από ιδιοφυείς τεχνίτες που πήρανε την απλή γραμμή, της δώσανε ανθρώπινη μορφή και δημιουργήσανε υψηλή τέχνη.

Αφροδίτη της Μήλου

Ελλάδα 5ο π.χ και μετά:

Η γλυπτική εξελίχθηκε στον ελληνικό χώρο και από τον 4ο αιώνα έδωσε τα αριστουργήματα που όλοι γνωρίζουμε.

Αφροδίτη της Κνίδου 4-5

Προσέξτε την κοιλιακή χώρα στα κυκλαδίτικα εδώλια. Τέσσερις απλές γραμμές.

Τώρα προσέξτε την κοιλιακή χώρα στα αγάλματα της κλασικής Ελλάδας. Οι διαφορές είναι τεράστιες. Η κοιλιά που πλησιάζει την τελειότητα, είναι των αγαλμάτων της κλασικής εποχής.

Πολύκλειτος 4πχ

Μελετώντας λοιπόν αρχαιοελληνικά αγάλματα, πίνακες ζωγραφικής αλλά και πολλές φωτογραφίες σύγχρονων όμορφων γυναικείων και αντρικών σωμάτων, δεν μπορούσα να μην δω πως η κοιλιά δεν αρκούσε μόνο να είναι επίπεδη.

Botticelli 1486

Εάν επιθυμούσαμε τα χειρουργικά μας αποτελέσματα στην κοιλιοπλαστική να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα και να προσπαθήσουν να αγγίξουν την υψηλή τέχνη των προγόνων μας θα έπρεπε να μπορούσαμε να επιτύχουμε ότι και οι γλύπτες με την σμίλη τους!
Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική σαν ένα είδος γλυπτικής του σώματος εξελίσσεται και αυτή συνέχεια. Στην πλαστική χειρουργική, όταν ξεκίνησαν τα χειρουργεία για την βελτίωση της εμφάνισης της κοιλιακής χώρας η επέμβαση ήταν απλή. Μία μεγάλη τομή, παρασκευή των ιστών, κόψιμο της περίσσειας του δέρματος, σωληνάκια και συρραφή. Το αποτέλεσμα ήταν όπως η κοιλιά των κυκλαδίτικων εδωλίων. Όλον αυτόν τον καιρό λοιπόν διερευνούσαμε τεχνικές εξελιγμένες που θα μας δίνανε τη σμιλεμένη εμφάνιση της κοιλιακής χώρας όπως των αρχαίων αγαλμάτων της κλασσικής και ελληνιστικής Ελλάδας. Έτσι πριν από 3 χρόνια εφαρμόσαμε μια πρωτοπόρα νέα τεχνική στην κοιλιοπλαστική. Την ονομάσαμε the champagne groove τεχνική.

Τι είναι η Greek Line - Champagne Groove τεχνική; Πως γίνεται;

Είναι ένας συνδυασμός τεχνικών πλαστικής χειρουργικής

1)Μικρολιποαναρόφηση
2)Τοποθέτηση εσωτερικών ραμμάτων υπό τάση μεταξύ των κοιλιακών τοιχωμάτων και του χορίου
3)Ειδική κατεύθυνση του δέρματος στην αφαίρεση των δερματικών κρημνών

Πότε γίνεται αυτό;
Όταν πραγματοποιούμε την κοιλιοπλαστική

Είναι χρονοβόρα;
Προσθέτει ένα τέταρτο στην χειρουργική τεχνική

Είναι το αποτέλεσμα μόνιμο;
Μέχρι στιγμής σε 148 ασθενείς τα τελευταία τρία χρόνια είναι μόνιμο.