Η λιποαναρρόφηση προκαλεί κυτταρίτιδα;

Οι γλουτοί σας παρουσιάζουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού λίγο διάστημα μετά την επέμβαση που διώχνει το τοπικό λίπος. Σε τι οφείλεται;

Ισχύει ότι η λιποαναρρόφηση μπορεί να έχει αποτέλεσμα την ύπαρξη πτυχώσεων στο δέρμα και άλλων χαρακτηριστικών που του προσδίδουν ανώμαλη υφή; Ορισμένες γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης έπειτα από μια επέμβαση τέτοιου είδους διαπιστώνουν ότι οι γλουτοί τους, ναι μεν είναι πιο λεπτοί, αλλά εμφανίζουν λακκουβίτσες και κοιλώματα που θυμίζουν κυτταρίτιδα. Σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, αυτό δεν οφείλεται στη λιποαναρρόφηση.

Η όψη του φλοιού πορτοκαλιού αναπτύσσεται στην επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας, όπου δεν επεμβαίνει ο γιατρός με τη λιποαναρρόφηση. Οι ακριβείς αιτίες της κυτταρίτιδας είναι η γενετική προδιάθεση, ορμονικοί λόγοι, έλλειψη γυμναστικής και κακή διατροφή. Γι' αυτό εξάλλου αποτελεί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι αδύνατες γυναίκες.

Η θέση της ειδικού

Όπως εξηγεί η πλαστικός χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου, «οι λακκούβες και οι κυματισμοί που ενδέχεται να παρατηρηθούν μετά τη λιποαναρρόφηση δεν συνιστούν κυτταρίτιδα. Πρόκειται για επιπλοκή, αλλά δεν είναι κάτι αναμενόμενο ούτε σύνηθες, και συμβαίνει όταν η επέμβαση δεν γίνεται σωστά με αποτέλεσμα να βγει περισσότερο λίπος από κάποιο σημείο. Η πτύχωση μπορεί να δημιουργηθεί όταν υπάρχει χαλάρωση και ίσως γίνει έντονη μετά τη λιποαναρρόφηση».

Η γιατρός συνεχίζει: «Σε κάθε περίπτωση, η τεχνική της λιποαναρρόφησης που γίνεται με ραδaιοσυχνότητες και με την κεφαλή CelluTite -ο γιατρός την κατευθύνει σχετικά επιφανειακά για να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα- πιστεύω ότι βοηθά πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις». Τέλος, όπως επισημαίνει η κ. Ροδοπούλου, οι λακκούβες μπορούν να αντιμετωπιστούν, π.χ. με έγχυση δικού μας λίπους.