Κυκλοτερης λιπεκτομη: Η επεμβαση που σας δινει πισω το σωμα που ειχατε πριν την προσθηκη βαρους

Εφαρμόζουμε κυκλοτερή λιπεκτομή με σκοπό να αφαιρέσουμε την εκτεταμένη περίσσεια δέρματος έπειτα από μεγάλη απώλεια βάρους και να προσφέρουμε επαναδιαμόρφωση σώματος. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι έχασαν πολλά κιλά με δίαιτα ή επέμβαση βαριατρικής. Μάθετε πώς εφαρμόζουν την επέμβαση οι πλαστικοί χειρουργοί του Kosmesis Δρ Βίλλυ Ροδοπούλου και Δρ Ευάγγελος Κεραμίδας.

Τι είναι η κυκλοτερής λιπεκτομή

Ο αγώνας της απώλειας βάρους δεν είναι εύκολος, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πολλά κιλά σε περίπτωση παχυσαρκίας. Ωστόσο, δεν είναι ανέφικτος και αποτελεί κέρδος για την υγεία. Όσοι έχετε καταφέρει να χάσετε πολλά κιλά ή σκέφτεστε να χάσετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως μετά από τον άθλο σας, είναι πολύ φυσιολογικό το δέρμα να παρουσιάζει εκτεταμένη χαλάρωση. Η γυμναστική δεν θα επαναφέρει τη σφριγηλότητα στο δέρμα σας, γιατί ήδη έχουν χαλαρώσει οι ιστοί και το δέρμα έχει χάσει την ελαστικότητά του. Μια σειρά επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής θα δώσει λύση στο πρόβλημα αισθητικής, λειτουργικής, ψυχολογικής φύσης. Μια από αυτές είναι η κυκλοτερής λιπεκτομή γύρω από την περιοχή της κοιλιάς.

Η ζωστηροειδής δερματολιπεκτομή ή κυκλοτερής κοιλιοπλαστική είναι η πιο συνηθισμένη χειρουργική επέμβαση μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Κατά τη διαδικασία αφαιρούμε δέρμα από την κοιλιά και τη ράχη και επιτυγχάνουμε ανόρθωση γλουτών. Ξεκινάμε με τομή κυκλοτερούς λιπεκτομής και παράλληλα ίσως χρειαστεί να κάνουμε λιποαναρρόφηση στους έξω μηρούς. Στη συνέχεια ενώνονται οι τομές με εκείνες της κλασικής κοιλιοπλαστικής.

Παρακάτω βλέπετε ένα περιστατικό Πριν και Μετά μια σειρά επεμβάσεων που διενεργήσαμε ώστε να επαναφέρουμε το σώμα της γυναίκας που είχε χάσει πάρα πολλά κιλά: Κάναμε σε δύο χρονικές περιόδους κοιλιοπλαστική, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση και μείωση στήθους και κυκλοτερή λιπεκτομή.
VIDEO: Δείτε το περιστατικό

Η κυκλοτερής λιπεκτομή θεωρείται μια εκτεταμένη κοιλιοπλαστική που επεκτείνεται και στα πλάγια, ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια δέρματος που υπάρχει στις χειρολαβές του έρωτα (love handles) και στην πλάτη. Το πλεονέκτημα αυτής της πολύ εκτεταμένης αφαίρεσης δέρματος είναι ότι απαλλάσσουμε τον/την ενδιαφερόμενο/η και από την περίσσεια πάνω από τους γλουτούς, κάτι που δίνει την εικόνα ανόρθωσής τους.

Η επέμβαση γίνεται σε υγιείς ασθενείς, έπειτα από μια σειρά εξετάσεων. Διενεργείται υπό γενική αναισθησία, ενώ αποχωρείτε από το νοσοκομείο την επομένη. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι εκτεταμένος, ενώ το οίδημα και οι μώλωπες υποχωρούν σταδιακά. Για να αποφευχθούν επιπλοκές, είναι σημαντικό να έχουν προηγηθεί εξετάσεις που θα σας προτείνει ο πλαστικός χειρουργός και να ακολουθείτε τις οδηγίες του πιστά, όπως να αποφεύγετε να σκύβετε τις επόμενες μέρες. Επίσης, πρέπει να κάνετε ενδελεχή έρευνα προς αναζήτηση έμπειρου πλαστικού χειρουργού.

Γιατί να κάνω κυκλοτερή λιπεκτομή;

Η εκτεταμένη χαλάρωση κάνει το δέρμα να διπλώνει, να κρεμάει και τα παραπάνω επιδρούν αρνητικά στην αυτοπεποίθηση, στο περπάτημα, στη σεξουαλική ζωή, ακόμα και στην ούρηση και γενικά στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Info: Για τυχόν απορίες καλέστε μας στα τηλ.: 210 6810490 ή 210 6810616 ή στείλτε μας τα στοιχεία και φωτογραφίες σας στη φόρμα επικοινωνίας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.