Αποτρίχωση στο σπίτι: Έτσι δεν θα αναστρέψεις τη θεραπεία laser αποτρίχωσης που έχεις κάνει στο ιατρείο

Αυτές τις μέρες μένεις κι εσύ σπίτι όπως κι εμείς, για να προστατεύσεις την υγεία σου και τους άλλους από τη μετάδοση του ιού Covid-19. Είναι μια περίοδος που όλοι περιμένουμε να περάσει. Όμως, τίποτε δεν μας σταματάει από το να ονειρευόμαστε το καλοκαίρι, τότε που κυκλοφορούμε στην παραλία με λείο δέρμα χωρίς να μας νοιάζει τίποτε. Αν μέχρι τώρα ακολουθούσες κάποια θεραπεία με λέιζερ και αναρωτιέσαι ποια είναι η καλύτερη μέθοδος που μπορείς να εφαρμόσεις στο σπίτι, χωρίς να σαμποτάρεις το αποτέλεσμα της θεραπείας στο ιατρείο, έχουμε να σου πούμε τα εξής:

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που ίσως θελήσεις να δοκιμάσεις στο σπίτι σου, όπως το κερί, το τσιμπιδάκι, η αποτριχωτική μηχανή, το τριμάρισμα, το ξύρισμα. Σου προτείνουμε να ποντάρεις σε μια μέθοδο που δεν αφαιρεί την τρίχα από το θύλακα και να μη χρησιμοποιήσεις ξυράφι στο πρόσωπό σου.

Οδηγίες για αποτρίχωση στο σπίτι:

1. Αν μέχρι τώρα έκανες θεραπεία με λέιζερ, έχε υπόψη σου ότι το λέιζερ αποτρίχωσης και ειδικότερα η τεχνολογία Soprano ice Αλεξανδρίτη, επιτρέπει το ξύρισμα. Ο λόγος είναι ότι το ξύρισμα κόβει την επιφάνεια της τρίχας, αφήνοντας ανέπαφο το θύλακα που έχει ήδη καταστραφεί από το χτύπημα με το λέιζερ αποτρίχωσης.
2. Απόφυγε οποιαδήποτε μέθοδο στο σπίτι που αφαιρεί την τρίχα από την ρίζα όπως χαλάουα με κερί, αποτριχωτική μηχανή κτλ. Δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τον θύλακα της τρίχας και αυτές οι μέθοδοι τον ενεργοποιούν ξανά! Με το laser αποτρίχωσης, τον έχουμε ήδη «απενεργοποιήσει».
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για το σώμα σου. Μην εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου ξυράφι, μόνο ψαλίδισμα της τρίχας, εφόσον είναι μαύρη και σε σημείο ορατό.

Τι λέιζερ εφαρμόζουμε

Στο κέντρο Kosmesis εφαρμόζουμε αποτρίχωση με το λέιζερ τεχνολογίας Soprano Ice Αλεξανδρίτη. Πρόκειται για μια τεχνολογία νέας γενιάς, κατάλληλη για όλους τους τύπους τρίχας και δέρματος-επομένως και του σκούρου φωτότυπου- κάτι που επιτρέπει η θεραπεία να γίνεται όλο το χρόνο σχεδόν σε κάθε σημείο του σώματος και του προσώπου. Τα αποτελέσματα είναι κλινικά αποδεδειγμένα και η συσκευή διαθέτει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA).

Πώς λειτουργεί το λέιζερ αποτρίχωσης Soprano ice; Στοχεύει το θύλακα της τρίχας με ήπιους παλμούς λέιζερ. Η τεχνολογία επιτρέπει την βέλτιστη απορρόφηση της ενέργειας από τη μελανίνη της τρίχας για καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ η μεγαλύτερη επιφάνεια της κεφαλής της συσκευής και η ταχύτητα που προσφέρει η τεχνολογία, μειώνουν το χρόνο θεραπείας στο μισό. Δεν θα μείνεις, λοιπόν, πολύ ώρα στο ιατρείο για μια μεγάλη περιοχή όπως τα πόδια. Επιπλέον, η μέθοδος είναι η in-motion, δηλαδή δεν χτυπάμε μία μία την τρίχα, αλλά κινούμε την κεφαλή και όλα γίνονται πιο γρήγορα, αλλά και ανώδυνα, χάρη στο μηχανισμό ψύξης που είναι ενσωματωμένος.

Πάτησε την εικόνα για να δεις πώς γίνεται η εφαρμογή:

Η laser αποτρίχωση με το Soprano ice είναι εκείνη που εμπιστεύτηκαν και επώνυμοι, όπως οι Coleen Rooney, Ashley Roberts και Victoria Beckham αλλά και Έλληνες επώνυμοι.