Anti-Covid Skin Rescue: Ένας μοναδικά στοχευμένος συνδυασμός θεραπειών για το δέρμα σου, στην εποχή του κορονοϊού

Το όνομά της είναι Combined skin rescue anti Anti-Covid treatment for face & hands (ζητάς την συνδυαστική περιποίηση προσώπου-χεριών για τον Covid-19) και είναι η πιο επίκαιρη περιποίηση που προσφέρουμε στο ιατρείο αυτή την περίοδο για το δέρμα σου. Τα μέτρα που λαμβάνουμε για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό απαιτούν να φοράμε μάσκα προσώπου, γάντια και να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα μας έρχεται πολύ συχνά σε επαφή με σαπούνια, αντισηπτικά με αλκοόλη που το αφυδατώνουν και το ερεθίζουν, ενώ το κάτω τριτημόριο του προσώπου είναι ερμητικά κλειστό σε μια μάσκα, συχνά σφιχτά δεμένη, ώστε να μην φεύγει. Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ξηροδερμία, έκζεμα και ακμή, αλλά και εφίδρωση, μειωμένη οξυγόνωση στην περιοχή της μάσκας και πίεση του δέρματος. Την εικόνα αυτή τη βλέπουμε συχνά στους ανθρώπους που μας επισκέπτονται για να κάνουν κάτι άλλο στο πρόσωπο και το σώμα τους. Επιπλέον, παρατηρούμε ερυθρότητα, μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση (δυσχρωμίες), ακόμα και ακμή μυκητιασικής αιτιολογίας (το κλειστό περιβάλλον που δημιουργεί η μάσκα είναι ιδανικό για την ανάπτυξη μυκήτων). Για όλους αυτούς τους λόγους, το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου Kosmesis κατέληξε σε ένα ιατρικό πρωτόκολλο που αποκαθιστά όσα προκαλεί η καταπόνηση της επιδερμίδας.

Τι είναι η συνδυαστική Anti-Covid treatment

Η συνδυαστική περιποίηση προσώπου-χεριών παντρεύει φροντίδα με κατάλληλα προϊόντα με μεθόδους αισθητικής, όπως η θεραπεία οξυγόνωσης. Η διαδικασία είναι η εξής:
Βήμα 1: Η περιποίηση ξεκινά με ήπιο καθαρισμό του δέρματος με το ειδικό καθαριστικό που οξυγονώνει επιδερμίδα Genosys Snow 02 cleanser (φωτό). Η ιδιαίτερη σύνθεσή του είναι αφρός με βάση σωματίδια οξυγόνου, αλλά και δραστικά φυτικά εκχυλίσματα όπως wormwood (αψέντι) με αντιβακτηριακή δράση, μυριόφυλλο που δρα κατά των φλεγμονών, gentiana scabra που είναι αντιοξειδωτικό, άρνικα που επιταχύνει αναπαραγωγή ιστών. Αν το χρησιμοποιήσεις μόνη/-ος σου μπορείς να κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου με τον αφρό, ώστε οι πόροι να καθαρίσουν πιο βαθιά. Δες στο βίντεο με τη Σάσα Σταμάτη πώς το εφαρμόζουμε

Βήμα 2: Στην συνέχεια χρησιμοποιούμε καθαριστικούς υπερήχους που απομακρύνουν την περίσσεια σμήγματος και τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, χωρίς να την τραυματίζουν (δες εδώ πώς χρησιμοποιούνται). Αν έχεις ενεργή ακμή θα εφαρμόσουμε στο πρόσωπό σου υψίσυχνα κύματα και τοπική αγωγή Medik8 Blemish sos που αντιμετωπίζει το βακτήριο της ακμής και μειώνει τις ορατές βλάβες της φλεγμονής. Οι δραστικές ουσίες του είναι ίδιες με εκείνες που εφαρμόζουμε σε κάποια πίλινγκ, όπως σαλικυλικό οξύ, αζελαϊκό οξύ κ.ά.

Βήμα 3: Ακολουθεί ενυδάτωση με το σέρουμ υαλουρονικού οξέος Universkin Hyaluronic serum (φωτό) και εφαρμογή μάσκας προσώπου TT Mask Sea algae extract, με εκχύλισμα από άλγη που καταπραΰνει την επιδερμίδα και αποκαθιστά τον επιδερμικό φραγμό. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, θα χρησιμοποιήσουμε την ελαφριά σμηγματορυθμιστική ενυδατική κρέμα Medik8 refining moisturizer. Αν έχεις ξηροδερμία, τη θέση της θα πάρει η αναπλαστική κρέμα Teoxane RHA repair balm που είναι ιδιαίτερα καταπραϋντική και χρησιμοποιείται μετά από θεραπείες προσώπου. Από το ιατρείο θα φύγεις αφού πρώτα βάλουμε αντιηλιακό για προστασία από τον ήλιο.

Το πρωτόκολλο για τα χέρια

Εφαρμόζουμε το ίδιο πρωτόκολλο στα χέρια σου με τη διαφορά ότι ολοκληρώνουμε την περιποίηση με την TT mask χεριών και την ενισχυμένη αναπλαστική κρέμα χεριών Nimue active hand repair cream.

Προσοχή! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη θεραπεία ούτε φάρμακο που να προστατεύει από τη μετάδοση του Covid-19 ή που θεραπεύει. Η περιποίηση Anti-Covid combined treatment: face and hand skin rescue στοχεύει στην αποκατάσταση του δέρματος και τα μέτρα προστασίας από τον ιό παραμένουν οι κανόνες υγιεινής.