Τα μέτρα προφύλαξης που θα τηρούνται στο ιατρείο μας για να #μένουμε_ασφαλείς

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΕΙΣΕΛΘΕΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχει καταστεί απολύτως σαφές ότι η προστασία και η προώθηση της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία είναι υψίστης σημασίας τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζομένους.

Η τήρηση των ορθών μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Ζητάμε την κατανόηση σας στην προσπάθεια μας να συνεχίσουμε παρέχουμε τις υπηρεσίες μας διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα την υγεία όλων μας.

 • Απαγορεύεται η είσοδος σε περίπτωση πρόσφατης επαφής με κρούσμα COVID-19, σε περίπτωση πρόσφατης μόλυνσης από COVID-19(επαναληπτικό test θετικό) και σε περίπτωση συμπτωμάτων: Βήχα Πονόλαιμου, Δύσπνοιας, Πυρετού, Μυαλγιών, Αρθραλγιών, Αισθήματος κόπωσης, Διάρροιας και εμέτων.
 • Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος χωρίς ραντεβού.
 • Απαγορεύεται η είσοδος με συνοδούς εκτός και αν έχει ενημερωθεί η γραμματεία εγκαίρως(τη στιγμή που κλείνεται το ραντεβού) ή συνοδεύουν κάποιον ανήλικο.
 • Θα τηρείται αυστηρά η ώρα προσέλευσης καθώς και ο χρόνος των ραντεβού. Σε περίπτωση που καθυστερήσετε ενδέχεται να αναμένετε αρκετή ώρα καθώς στον χώρο επιτρέπεται συγκεκριμένος μόνο αριθμός ατόμων.
 • Κατά την είσοδο στο ιατρείο εισέλθετε στον ειδικό χώρο που προβλέπεται προκειμένου να:
  -Πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες απορρίπτονται στον κάδο απορριμμάτων.
  - Τοποθετήσετε πάνω από τα ρούχα σας την ειδική ποδιά μιας χρήσης καθώς επίσης μάσκα και γάντια. Ο εξοπλισμός θα παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο ιατρείο με εξαίρεση τις θεραπείες προσώπου όπου θα αφαιρείται μόνο η μάσκα εφόσον είναι απαραίτητο.
  - Τοποθετήστε την τσάντα σας στο χώρο που θα σας υποδείξουμε μόλις εισέλθετε στην αίθουσα αναμονής.
  - Τοποθετήστε στα υποδήματα σας τα ειδικά ποδονάρια.
  - Χρησιμοποιήστε αντισηπτικό χεριών και τώρα μπορείτε να εισέλθετε στον χώρο του ιατρείου παραμένοντας στον χώρο που θα σας υποδείξουμε.
 • Διατηρούμε τις προβλεπόμενες από το νόμο αποστάσεις μεταξύ ατόμων (2μ) εκτός κατά τη διάρκεια της θεραπείας μας.
 • Περιορίζουμε την ομιλία στην απολύτως απαραίτητη κατά την παραμονή μας στο χώρο και κατά τη διάρκεια της θεραπείας μας. Η ομιλία στο τηλέφωνο δεν επιτρέπεται εντός του χώρου του ιατρείου. Όταν πραγματοποιούνται θεραπείες στο πρόσωπο και η μάσκα έχει αφαιρεθεί απαγορεύεται αυστηρά η ομιλία. Αν χρειάζεστε κάτι σηκώστε το χέρι σας, και θα σας δώσουμε χρόνο να τοποθετήσετε ξανά τη μάσκα ώστε να μιλήσετε.
 • Αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.
 • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυπτουμε της μύτη και το στόμα με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση του μέσα στους κάδους απορριμμάτων.Eαν είναι εφικτό αποχωρούμε από τον κλειστό χώρο και βγαίνουμε στο μπαλκόνι για να βήξουμε. Μετά από βήχα ή φτέρνισμα πρέπει να αντικαθίστανται η μάσκα και τα γάντια.
 • Κατά την έξοδο μας από το ιατρείο απορρίπτουμε την μάσκα, τη ρόμπα, τα ποδονάρια και τέλος τα γάντια στον ειδικό κάδο που προβλέπεται.